Valkenburg - 16 april 2011

De Amstel Gold Race is sinds drie jaar een voor de FSHD Stichting zeer belangrijk evenement.

Dit keer fietsten ongeveer 75 sportievelingen tijdens de toerversie van de AGR gezamenlijk ruim 30.000 Euro bij elkaar! Geld dat hoognodig is voor wetenschappelijk onderzoek naar de spierziekte FSHD.

Er waren dit jaar weer deelnemers op alle afstanden (65, 100, 125 of 150 km), die het heuvelachtige parcours onder ideale omstandigheden konden afleggen, duidelijk herkenbaar in door My Laps gesponsorde shirts. Onder de 75 man, die allemaal reden voor de FSHD Stichting, waren mensen van Team Heiner, My Laps en van het speciaal gevormde Los Gravos team onder aanvoering van Kees van der Graaf. En iedereen heeft geweldig genoten (sommigen alweer voor de derde keer).

De sfeer was geweldig en behalve een paar lekke banden is het allemaal zonder problemen verlopen.

De finish bovenop de Cauberg bleek toch weer de ultieme beproeving te zijn. Maar zoals altijd: het feest op het finishterrein en het bijeengebrachte bedrag maakten alle inspanningen meer dan de moeite waard. Op naar de volgende editie!

 • Kahali

  FSHD gaat
  over mensen 

 • Sies

  FSHD is het 
  beste halen uit

  de dingen die
  je nog wel kan 

 • Vrielink

  FSHD is leven
  met pijn en
  vermoeidheid 

 • Bovens

  FSHD gaat
  over verlies

 • Gielesen

  FSHD gaat
  over je schuldig
  voelen 

 • Bilsen

  FSHD komt
  voor bij alle
  rassen en alle
  leeftijden

ZONDER REGISTRATIE
GEEN MEDICIJN

Registreer u hier

FSHD en het coronavirus

Voor de meeste personen met FSHD is het risico op een ernstige ziekte als gevolg van een COVID-19-infectie hetzelfde als bij de algemene bevolking. De... Lees meer

SINGELSWIM 2019: DE JUBILEUMEDITIE

De SingelSwim Utrecht is de enige zwemtocht door de oudste verdedigingsgracht van Nederland: de Utrechtse Singel. Het idee van de SingelSwim Utrecht is in 2013... Lees meer