Wij hebben het genoegen om een foto- en video-expositie aan te kondigen over FSHD, getiteld "FSH, The Other Myopathy", die zal worden gehouden van 22 maart-14 april 2013 bij de l’Espace com’ de l’Institut de cardiologie, in het ziekenhuis De la Pitie Salpêtrière in Parijs.

Deze expositie werd georganiseerd door de ‘Look at Science Agency’, met de hulp van de Franse vereniging AMIS FSH.

Het eerste deel is gewijd aan het dagelijks leven van patiënten. Door de lens van de fotograaf, vertellen zij het verhaal van het leven met hun ziekte, met hun twijfels en hun hoop.

Het tweede deel brengt in beeld beelden van de klinische proef uitgevoerd door het ziekenhuis van Montpellier, gefinancierd door de FSHD Stichting, de vereniging AMIS FSH en het ziekenhuis van Montpellier, waarvan de resultaten verwacht worden aan het einde van 2013.

Dit is een reizende expositie en moet worden verwelkomd in verschillende steden in Frankrijk, en hopelijk ook elders.

De fotografen
Dung vo Trung reist de wereld rond om gevarieerde onderwerpen te belichten zoals het smokkelen van opium in Birma, kinderen met aids in Thailand of slachtoffers van terrorisme. Zijn foto's worden gepubliceerd in de internationale pers.

Patrice Latron is gespecialiseerd in wetenschappelijke en milieu-fotografie. Zijn foto's over groene algen, gepubliceerd in de pers, hebben een sterke media-impact. Sinds 2009 heeft hij zijn werk in tal van tentoonstellingen in Frankrijk.

Praktische informatie
22 maart-14 april 2013
Espace com 'Institut de cardiologie la Pitie-Salpêtrière
52, bd Vincent Auriol - Parijs

Woensdag - donderdag: 15:00-19:00 uur
Vrijdag - zaterdag: 11:00 - 20:00 uur
Zondag: 11:00 - 18:00

http://site.lookatsciences.com/fsh/  

 • Kahali

  FSHD gaat
  over mensen 

 • Sies

  FSHD is het 
  beste halen uit

  de dingen die
  je nog wel kan 

 • Vrielink

  FSHD is leven
  met pijn en
  vermoeidheid 

 • Bovens

  FSHD gaat
  over verlies

 • Gielesen

  FSHD gaat
  over je schuldig
  voelen 

 • Bilsen

  FSHD komt
  voor bij alle
  rassen en alle
  leeftijden

ZONDER REGISTRATIE
GEEN MEDICIJN

Registreer u hier

FSHD en het coronavirus

Voor de meeste personen met FSHD is het risico op een ernstige ziekte als gevolg van een COVID-19-infectie hetzelfde als bij de algemene bevolking. De... Lees meer

SINGELSWIM 2019: DE JUBILEUMEDITIE

De SingelSwim Utrecht is de enige zwemtocht door de oudste verdedigingsgracht van Nederland: de Utrechtse Singel. Het idee van de SingelSwim Utrecht is in 2013... Lees meer