Vandaag mocht ik naar Aalsmeer om de actie van de 12-jarige Rico Dijkstra bij te wonen. Als brugklasser in de “business klas”, moesten zij een evenement organiseren. Toen de lerares hen suggereerde ook eens te denken aan een goed doel, wist Rico het direct. Zijn vader heeft FSHD. Hij zocht contact met de FSHD Stichting. Anke verwees hem direct naar de mogelijkheden die de gezamenlijke FSHD Stichting - Prinses Beatrix spierfonds actie biedt. Hij opende een actiepagina en begon met zijn klasgenoten een mooie actie op het schoolplein op te zetten. De hele jeugd van Aalsmeer werd uitgenodigd om op 17 juni naar het schoolplein te komen, waar de organisatoren een groot aantal van die springkussens hadden neergezet, inclusief een complete stormbaan. Tegen een kleine vergoeding kon een ieder naar hartenlust zijn/haar energie kwijt. Iedere klasgenoot had een verantwoordelijkheid. Kleinere kinderen konden zich laten schminken, je kon de schoenenstrik test met wanten aan doen (zie foto), er waren versnaperingen en drankjes. Alles hadden zij weten te versieren bij sponsors, zodat de hele opbrengst naar FSHD kon gaan.


Grote verrassing was de komst van de burgermeester en de wethouder van Aalsmeer. De burgermeester sprak zijn bewondering uit voor het organisatie talent van deze business klas. Rico mocht een cheque van 500 euro van het gemeente bestuur in ontvangst nemen. Hij deed dat keurig.

De doelstelling was 5000 euro. Met rode oortjes zijn de klasgenoten vanmiddag na afloop waarschijnlijk gaan tellen. Ik denk dat zij heel ver gekomen zijn. Er werd mij ook verzekerd ,dat er de komende dagen nog meer geld binnen zou komen, want zij waren ook op de radio geweest om de stadgenoten op te roepen ook aan deze actie mee te doen. Ik ben heel erg benieuwd wat het uiteindelijke bedrag geworden is.


Deze actie is een prachtig voorbeeld hoe je lokaal iets heel moois kunt optuigen en daarmee weer meer geld voor FSHD onderzoek bijeen kunt brengen. Ik hoop dat meer mensen het voorbeeld van Rico willen volgen. Ik vond het hartverwarmend om dit te mogen meemaken. Kijk voor meer informatie ook eens op de actiepagina van Rico.

Kees van der Graaf.  

 

 • Kahali

  FSHD gaat
  over mensen 

 • Sies

  FSHD is het 
  beste halen uit

  de dingen die
  je nog wel kan 

 • Vrielink

  FSHD is leven
  met pijn en
  vermoeidheid 

 • Bovens

  FSHD gaat
  over verlies

 • Gielesen

  FSHD gaat
  over je schuldig
  voelen 

 • Bilsen

  FSHD komt
  voor bij alle
  rassen en alle
  leeftijden

ZONDER REGISTRATIE
GEEN MEDICIJN

Registreer u hier

FSHD en het coronavirus

Voor de meeste personen met FSHD is het risico op een ernstige ziekte als gevolg van een COVID-19-infectie hetzelfde als bij de algemene bevolking. De... Lees meer

SINGELSWIM 2019: DE JUBILEUMEDITIE

De SingelSwim Utrecht is de enige zwemtocht door de oudste verdedigingsgracht van Nederland: de Utrechtse Singel. Het idee van de SingelSwim Utrecht is in 2013... Lees meer