Ieder jaar organiseert mijn oude middelbare school het Rijnlands Lyceum Wassenaar een sportdag voor al hun leerlingen. Tijdens zo'n dag hockeyen en voetballen de leerlingen onderling tegen elkaar. De jaarlijkse sportdag wordt gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar hadden ze er voor gekozen om de FSHD Stichting te steunen!

Op 19 september was het zover. Rob Staartjes, de penningmeester van de FSHD Stichting was aanwezig om een praatje te houden over FSHD namens de stichting. Helaas kon ik er zelf toen niet bij zijn. Dat is meer dan goed gekomen want ik werd door hen uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen.

Het was helemaal bijzonder, omdat ik voor het eerst sinds het behalen van mijn eind-examen weer eens op mijn oude school was. Heel speciaal was het om in de lerarenkamer ontvangen te worden en weer een aantal docenten te zien waar ik indertijd (meer dan 15 jaar geleden) les van heb gehad. Het hoogte punt was uiteraard het moment dat de cheque aan mij werd uitgereikt.

Ik wil bij deze mijn oude school nogmaals hartelijk bedanken voor het ophalen van 1.250 euro, een fantastisch bedrag.

Bart van der Graaf

 

 • Kahali

  FSHD gaat
  over mensen 

 • Sies

  FSHD is het 
  beste halen uit

  de dingen die
  je nog wel kan 

 • Vrielink

  FSHD is leven
  met pijn en
  vermoeidheid 

 • Bovens

  FSHD gaat
  over verlies

 • Gielesen

  FSHD gaat
  over je schuldig
  voelen 

 • Bilsen

  FSHD komt
  voor bij alle
  rassen en alle
  leeftijden

ZONDER REGISTRATIE
GEEN MEDICIJN

Registreer u hier

FSHD en het coronavirus

Voor de meeste personen met FSHD is het risico op een ernstige ziekte als gevolg van een COVID-19-infectie hetzelfde als bij de algemene bevolking. De... Lees meer

SINGELSWIM 2019: DE JUBILEUMEDITIE

De SingelSwim Utrecht is de enige zwemtocht door de oudste verdedigingsgracht van Nederland: de Utrechtse Singel. Het idee van de SingelSwim Utrecht is in 2013... Lees meer