Op 16 mei vond hij weer plaats: de Elfstedentocht voor fietsers. 235 km door het Friese landschap, langs de bekende steden van het schaatsevenement. Het kan heel mooi weer zijn in Friesland, maar het kan ook koud zijn, er kunnen buien vallen en er kan een stevige bries waaien. Maandag was het dat allemaal. De gevoelstemperatuur lag zelfs in de ochtend op 5 graden. 15.000 deelnemers gingen van start. Onder hen ook 32 fietsers die mee deden aan een van de acties van het PBS. Dit keer vooral SMA en FSHD fietsers. Gestoken in het prachtige PBS shirt gingen zij om 6:30 van start. Wij gingen om 9:00 aan de gang met het opbouwen van een revitaliseringspunt iets ten noorden van Bolsward. Onze fietsers zouden hier rond het begin van de middag langs moeten komen. We vonden een mooie plek langs de route, waar we onze tent goed verankerd naast de bestelauto zetten. Er waren veel vrijwilligers en een enthousiaste groep familie en vrienden van onze fietsers. We waren op alles voorbereid. We hadden heerlijke gesmeerde broodjes en krentenbollen, bananen, sportbars, sportdrankjes, jelly bears en warme thee en koffie. Gelet op de barre temperaturen was iedereen erg blij met de warme drankjes. In kleine groepjes druppelden de PBS/SMA/FSHD renners de tent binnen. Na een korte pauze vertrokken ze weer, boordevol energie en helemaal gemotiveerd.

In de tweede helft van de ochtend bereikte ons het bericht dat onze voortrekker Ab Ramaker na 90 kilometer de strijd had moeten opgeven. Vrijdag lag hij nog met een zware griep op bed. Behoorlijk verzwakt en vele kilo’s lichter, ging hij toch van start. Hij wilde persé de tocht voltooien, maar de griep had hem toch te veel verzwakt. We weten allemaal hoe graag hij de tocht had willen uitrijden. Heel verstandig gaf hij op. Er komt vast nog wel een nieuwe kans! Maar sneu was het wel!!!!

Het was ook mooi te zien hoe de PBS directeur, Jan Ite de Ruiter, heel opgewekt de tent binnen wandelde. Hij deed al weer voor de derde keer mee. Hij schudde iedereen de hand. Bedankte de vrijwilligers hartelijke en stak de toeschouwers een hart onder de riem.

Henk Dokter kwam al vroeg, gewapend met gitaar, en verraste ons allemaal met een mooi FSHD lied. De tekst lag goed in het gehoor: “Een-twee-drie-vier-vijf-zes-zeven-acht-negen tien….elf steden op een rij”.

Anouska had alles samen met Maureen en de mensen van het PBS perfect voorbereid. Niemand kwam iets te kort en onze groep had, dankzij de mooie toejuichingen, een positief effect op vele van de langsflitsende deelnemers.

De hele actie was een mooi voorbeeld van hoe het bundelen van krachten de verschillende organisaties samen sterker maakt. PBS, SMA, en de FSHD Stichting maakten er samen echt iets moois van.

Ab, een spoedig herstel toegewenst namens ons allemaal. Vrijwilligers en toeschouwers, jullie waren geweldig.

Hartelijk dank voor alles! Kees van der Graaf, voorzitter.  

De Campagne met Ronald Snijders valt weer in de prijzen

Gisterenavond (23 mei) werden de prestigieuze Esprix reclame prijzen voor de 15de keer uitgereikt. De campagne van de FSHD Stichting met als titel : “Mijn... Lees meer

FSHD Campagne valt in de prijzen

Dankzij ons bestuurslid Annette Menheere hebben wij afgelopen jaar een fantastische campagne met Grey Advertising kunnen maken, die heel veel aandacht voor FSHD heeft weten... Lees meer

ZONDER REGISTRATIE
GEEN MEDICIJN

Registreer u hier