Op de mooiste lente dag van het jaar waren de 230 zwemmers heel blij dat zij wel de singels van Utrecht in mochten. Niet voor verkoeling, maar om 800, 1200 0f 2000 meter te zwemmen om fondsen voor FSHD onderzoek te werven.

De nieuwe ambassadeur van de FSHD Stichting, cabaretier Ronald Snijders verrichtte de start van de kids swim. Met heel veel enthousiasme sprintten de kids weg van hun meezwemmende ouders.

Aangemoedigd door velen zwommen de volwassenen hun 1.2 of 2 km. Af en toe een slok singel water naar binnen slikkend, of met wat moeite om een rietstengel, die om je nek was gaan zitten, weg te werken. De meevarende DJ zorgde voor goede opzwepende muziek. De snelle deelnemers waren binnen 30 minuten weer thuis. De wat ouderen deden er iets meer dan een uur over.

Bij aankomst stonden er 2 stevige heren klaar om je letterlijk uit het water te tillen. Wat wankel op de benen strompelde je de trap op, en daar kreeg je direct de welverdiende medaille omgehangen. Natuurlijk werd je gelijk gefotografeerd. Voor het sponsorbord. (zie de foto van de trotse maar moegestreden vader van der Graaf met zijn twee zonen).

Na een lekkere warme douche was het tijd voor een heerlijke vette hap (of twee-drie), en een groot glas bier of cola.

Al snel werd het resultaat bekend gemaakt. Met elkaar hadden de deelnemers 101.759 euro bij elkaar gezwommen. Een fantastisch resultaat. De cheque werd overhandigd door de voorzitter van de Swim: Eric van Beek aan Marjolein Bolhuis (Spieren voor Spieren) en Kees van der Graaf (FSHD Stichting).

De opbrengst van de Singel Swim Utrecht zal worden besteed aan het onderzoek van Prof. Niels Geijssen van het Hubrecht Instituut in Utrecht.

Tijd voor MAX

Tijd voor MAX staat volledig in teken van spierziekten. Zo zien we een indrukwekkende reportage van 45-jarige Nynke met de spierziekte FSHD en van Max en Marit, twee jonge... Lees meer

Stellige stellingen

Moeten stellingen stellig zijn, of staat die n er niet voor niets? De n van nuanceren. Stellingen zijn om te prikkelen. Maar het moet een... Lees meer

ZONDER REGISTRATIE
GEEN MEDICIJN

Registreer u hier