Tijd voor MAX staat volledig in teken van spierziekten. Zo zien we een indrukwekkende reportage van 45-jarige Nynke met de spierziekte FSHD en van Max en Marit, twee jonge kinderen, broer en zus met de spierziekte mitochondriële myopathie.

Ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds René van Kooten is te gast. Hij vindt het heel belangrijk dat er meer onderzoek komt naar spierziekten en zet zich daar graag voor in. Aan tafel zit ook Prof. dr. Silvère van der Maarel, hoogleraar medische epigenetica aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij doet onderzoek naar een grote groep spierziekten. 

Het wordt een prachtige uitzending en we hopen dat jullie allen gaan kijken. Na de uitzending is deze aflevering terug te zien op de website van het Prinses Beatrix Spierfonds. 

Mocht je niet in de gelegenheid zijn de uitzending aanstaande dinsdag te zien:
     - Herhaling op woensdag 24 januari om 11.15 uur NPO1
     - Herhaling op zondag 28 januari 07.20 uur NPO1.

Wij kijken uit naar een mooie uitzending!

Bron: Prinses Beatrix Spierfonds

FSHD poli Radboudumc

Veel FSHD patienten komen eenmalig, op indicatie of jaarlijks op controle in het FSHD expertise centrum van het Spierziekten Centrum Radboudumc te Nijmegen. De expertise... Lees meer

Weer een prijs voor de FSHD campagne

Tijdens de bekendmaking van de SAN (stichting adverteerders jury Nederland) op 31 mei in Studio 21 in Hilversum heeft de campagne met Ronald Snijders een... Lees meer

ZONDER REGISTRATIE
GEEN MEDICIJN

Registreer u hier